Suriye Arap Cumhuriyeti, Hürmüz Boğazı’ndan geçiş yapan Suudi Arabistan ve Katar’a ait iki petrol tankerine yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı.
Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırının “uluslararası hukukun ve deniz seyrüsefer özgürlüğünün ihlali” olduğu ifade edilerek, bölgenin güvenlik ve istikrarını tehdit eden kabul edilemez bir saldırı olarak nitelendirildi.
Açıklamada, Suriye’nin Suudi Arabistan ve Katar ile dayanışma içinde olduğu belirtilerek, devletlerin güvenliğini, egemenliğini ve hayati çıkarlarını hedef alan tüm eylemlerin reddedildiği kaydedildi.
Suriye, uluslararası topluma bölgesel güvenlik ve istikrarın korunması ile uluslararası deniz yollarının güvenliğinin sağlanması için çabaları artırma çağrısı yaptı.
Hibya Haber Ajansı

