İSTANBUL (AA) - Doğa Koleji 2022-2023 eğitim öğretim yılı bursluluk sınav takvimini açıkladı. Buna göre 14-15 Ocak 2023'te gerçekleşecek bursluluk sınavına 4. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler başvurabilecek.

Doğa Koleji'nden yapılan açıklamaya göre, her yıl binlerce öğrencinin hem kendini denediği hem de yüzde 100'e varan burs imkanı için katıldığı sınav, tüm Türkiye'deki Doğa Koleji kampüslerinde eş zamanlı olarak düzenlenecek.

4, 5, 6 ve 7. sınıflar 14 Ocak'ta, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar ise 15 Ocak'ta sınava katılabilecek.

500 puan üzerinde değerlendirilecek olan sınav sonuçlarına göre başarılı öğrenciler sınava girdikleri kampüsün kontenjanına göre yüzde 100'e varan eğitim bursundan faydalanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğa Koleji Genel Müdürü Enis Eryaman, Türkiye'nin dört bir yanında her seviyede öğrencinin, hem ortaokul hem de lise eğitiminde erişebileceği bursları eğitimde fırsat eşitliğinin temeli olarak değerlendirerek, "Türkiye geneli tüm öğrencilerin katılımına açık olan bursluluk sınavına bu yıl rekor başvuru bekliyoruz. Fırsat eşitliği anlayışı, başarının ödüllendirilmesi ile buluşunca bursluluk sınavlarımızın değeri ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.