Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza ekiplerinin kaçakçılıkla mücadelesi, havalimanı, deniz limanı, kara kapısı fark etmeksizin her sahada hız kesmeksizin devam ediyor.

Kapıköy Gümrük Kapısı’nda gerçekleştiren ilk operasyonda, Türkiye’ye giriş yapmak için gelen yolcuların tedirgin hal ve hareketler sergilediğini fark eden Gümrük Muhafaza ekiplerince takibe alındı. Şüpheli şahıslara yönelik yapılan üst aramalarında, bir şahsın üzerinde beyaz ambalajlara sarılı 1 kilogram metamfetamin yakalandı.

Diğer yolcu ve beraberindeki eşyaları ise x- ray taramasından geçirildi. Tarama sonucu valizde şüpheli yoğunluklar tespit edilmesi üzerine fiziki arama yapıldı. Aramada valizdeki şekerleme paketlerinin içerisine gizlenmiş halde yaklaşık 11 kilogram metamfetamin cinsi uyuşturucu madde yakalandı. Ele geçirilen toplam 12 kilogram metamfetaminin 10 milyon TL değerinde olduğu belirlendi.

İkinci operasyonda ise, Esendere Gümrük Kapısı’na gelen bir tır ekiplerce takibe alındı. Türkiye’ye giriş yapmak üzere İran’dan gelen araç narkotik yönlü kontrol edilmek üzere x-ray taramasına sevk edildi. Tarama sonucunda araçta şüpheli yoğunluklar görülmesi üzerine detaylı kontrol edilmek üzere arama hangarına alındı.

Başlatılan detaylı aramada, yükün içerisine gizlenmiş paketler bulunduğu tespit edildi. Analiz ve incelemeler sonucunda paketlerde bulunan maddelerin toplam 30 kilogram ağırlığında 6 milyon TL değerinde morfin olduğu anlaşıldı.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin son olarak gerçekleştirdiği operasyonda, Türkiye’ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısı’na gelen bir otomobilde  yapılan arama ve kontrollerde, aracın bagajında bulunan valiz içerisinde ve arka koltuğundaki sırt çantasında gizlenmeye çalışılmış halde yaklaşık 58 milyon Türk Lirası değerinde 57,9 kilogram gelen kokain ele geçirildi.

Olaylarla ilgili soruşturmalar adli soruşturmalar devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı