Esenyurt Belediyesi’nin il dernekleriyle birlikte düzenlediği 2. Kardeş Kültürler Festivali’nde Doğu Anadolu Bölgesi’nin yöresel ürünleri ve lezzetleri de yerini aldı. Festivalde Göle ilçesini temsilen Göle Kadın Meclisi’nin açtığı stantta yöresel lezzetler de satışa sunuldu.

Pişisinden kesme aşı çorbasına, fesellisinden balına kadar çeşitli lezzetlerin yer aldığı stant yoğun ilgi gördü. Kadınlar, kendi elleriyle hazırladığı ürünlerden elde edilen geliri, Göle’deki kız çocuklarının eğitimleri için bağışlayacaklarını söyledi.

“86 öğrenciye burs veriyoruz”

Elde ettikleri gelirle 86 öğrenciye burs verdiklerini ifade eden Göle Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Zilif Cengiz, “7 yıldır kendi yaptığımız ürünler ve bünyemizdeki tiyatronun eğitim gönüllülerinden destek alarak, burs vermeye devam ediyoruz. 30 öğrenciyle başladık. 86 öğrenciye kadar çıktık. Kendi ürettiğimiz ürünlerle bunu katma değere dönüştürüyoruz. Burslarımızı temin ediyoruz.” dedi.

“Tüm kadınları standımıza bekliyoruz”

Eğitime destek olmak isteyen herkesi festivaldeki stantlarına beklediklerini söyleyen Cengiz şunları ekledi:

“Emeğin olmadığı yerde tüketim olur. Bu da krize neden olur. Bizim burada yaptığımız şeyler kendi el emeğimiz. Mantımızı kendimiz yapıyoruz. Kesme aşımızı, eriştemizi kendimiz kesiyoruz. Kendi emeğimizle yaptığımız zaman daha farklı oluyor. El emeği göz nuru var burada. Eğitimden yana olan tüm kadınları standımıza bekliyoruz.”

Hibya Haber Ajansı