Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, ‘Ziyan Olmasın Şifa Olsun’ Kampanyası çerçevesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 2023 yılı içerisinde savaş bölgelerine gönderilmek üzere toplanan 3 milyon 127 bin 750 lira değerindeki 14 bin 264 kutu ilaç İnsani Yardım Vakfı’na teslim edildi.

“İnsanların elinden ilaç ve tedavi hakkını almak insanlık suçudur”

Ziyan Olmasın Şifa Olsun Kampanyası çerçevesinde toplanan ilaçların İHH’ya teslimi sırasında bir konuşma yapan Sağlık Sosyal Hizmetleri Daire Başkanı Fikret Vurucu, “Ziyan olmasın Şifa olsun projesi kapsamında topladığımız ilaçlarımızı İHH aracılığıyla Filistin’deki, Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize ulaştırmak üzere teslim edeceğiz. Savaş esnasında hastanelere saldırarak insanların ilaç ve tedavi hakkını elinden almak insanlık suçudur. Bu konuda her türlü desteğimizi İHH ile birlikte Filistin’deki, Gazze’deki kardeşlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu konuda bizlere destek olan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplanan ilaçlar savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin’e teslim edildi.

Hibya Haber Ajansı