Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Dekan Prof. Dr. Levent Mercin ve Dumlupınar Üniversitesi Mezunları Derneği Başkanı Mutlu Çınar ile birlikte konferans salonunda Kütahya’da okuyan Bursalı öğrencilerle buluşan Başkan Aktaş, hayata dair tecrübelerini gençlerle paylaştı.

Kendi öğrencilik yılları ve iş hayatından örnekler vererek öğrencilere nasihatlerde bulunan Başkan Aktaş, Uludağ Üniversitesi’nde okuduğunu ve yüksek lisansını da Dumlupınar Üniversitesi’nde yaptığını hatırlattı.

Başkan Aktaş, bu sebepten dolayı kendini Kütahya’ya ait hissettiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Bursalı öğrencilerin, Uludağ Üniversitesi’nden sonra en fazla tercih ettiği üniversite, Dumlupınar Üniversitesi’dir. Dumlupınar’da toplam 60 bin öğrenci var ve her 10 öğrenciden birisi Bursalı. Yani 6 binden fazla Bursalı öğrenci Kütahya’da okuyor. Dumlupınar’ın hem şehir hem de ülke adına ciddi kazanç olduğunu düşünüyorum. Bu üniversite Kütahya’ya hayat veren bir unsur. Burası ülkenin geleceği adına da önemli bir kaynak.”

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik çalışmaları ve diğer çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Aktaş, gençlik konusunun kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Başkan Aktaş, göreve geldikleri gibi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’nı kurduklarını anlatarak, “Çünkü bizler gençlerin hayatına dokunmak zorundayız. Hepsi bizim için değerli kıymetli. Ana kucaklarından başlayıp üniversiteye hazırlık kurslarına ve diğer aşamaya varana kadar farklı destek ve katkılarla insanların hayatına dokunuyoruz. Konu gençlerle alakalı olduğu zaman mazeretimiz yok. Amacımız, bu kubbede hoş bir sada bırakmaktır. Hayır dualarını almaktır.” dedi.

Hibya Haber Ajansı