İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Çocuk Belediyesi Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan  oturumda asil, yedek ve gönüllü üyeler ile İzmir Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinden oluşan Çocuk Koordinasyon Komisyonu üyeleri de yer aldı.

“Sizlere iyi, güzel, adil bir şehir, memleket bırakmak istiyoruz”

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği öneme değinerek sözlerine başlayan Başkan Soyer, “Sizlere iyi, güzel, adil bir şehir, memleket bırakmak istiyoruz. Yapılacak çok şey var. Bunların hepsini yerine getirsek daha yenileri çıkacak. Hiç bitmeyen ve daha iyiye ulaşmayı amaçlayan bir hayat var önümüzde. Sonsuz sorunlarla boğuşacağız. Gördüğünüz sorunları çözmek için gayret edeceksiniz. Çocuk Belediyesi bunun için kuruldu. Sizlerin bu şehirde daha iyi yaşaması için neler yapacağımıza yönelik çözüm önerilerini almak istiyoruz.” dedi.

“Çocuk Belediyesi’nin bir bütçesi olacak”

Seferihisar’da kurdukları “Çocuk aklı değil, çocuk haklı” sloganını hatırlatan Başkan Soyer, “Sizler haklısınız. Bu şehirde daha iyi yaşamak istiyorsunuz. Çocuk Belediyemize İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden bir kaynak aktaracağız. Çocuk Belediyesi’nin bir bütçesi olacak. Sizin kendi kararlarınızla harcayacağınız bir paranız olacak. Bu parayı İzmir Çocuk Belediyesi’ni daha iyiye taşımak için kullanacaksınız. 4 komisyonda alınan kararların İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisine aktarılmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Soyer sunumları dinledi, talepleri not aldı

Kentsel Haklar Komisyonu’ndan sözcüler Hiranur Tanboğa ile Efe Ramazan Fakı, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’ndan sözcüler Berat Maksut Öztürk ve Elif Çelik, Sosyal Etkinlikler Planlama Komisyonu’ndan sözcüler Yağız Cemal Demir ile Elif Ekinci, Doğa ve Ekoloji Komisyonu’ndan sözcüler Çağla Nil Çarboğa ve Alya Ada Nizamoğlu  yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Hibya Haber Ajansı