İnsanlık yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi edinmek, habere ulaşmak, geçmişten bu güne neler yaşandığını bilmek, yaşanan hadiseleri okumak, anlamak ve iyi bir değerlendirme yapmak için haber alma isteğine her zaman ihtiyaç duymuştur.

Gazetecilik, vatandaşın gören gözü, işiten kulağı ve söyleyen dilidir.

Kamuoyunun aydınlanmasında ve toplumsal sorunların çözümünde vatandaş ile idareciler arasında bir köprü vazifesi görevi görür.

Şüphesiz ki basın demokrasinin en önemli ayağı, hür basın ise demokratikleşmenin dayanağıdır.

Özgür medya organlarının sayısal olarak azaldığı, halka gerçekleri anlatmak isteyen gazetelerin baskı ve tehditlere maruz kaldığı bir dönemden geçiyoruz.

Bu zor günlerde gerçekleri, hak ve özgürlükleri savunan; farklılıkları zenginlik kabul eden herkesi, birer demokrasi neferi olarak görüyoruz.

Görevlerini özgürce yaparak, gerçek haberlerin ışığıyla aydınlanan, her kesimin her düşüncenin kendisini ifade edebildiği bir toplumu, bir medyanın oluşmasını arzulamaktayız.

Siyasi iktidarın uygulamalarıyla görevini yerine getiremez hale gelen, düşünce ve duruşları nedeniyle kapı önüne konan, gazetecilik faaliyetlerinden dolayı yargılanan, tutuklanan, mahkum olan, can güvenliğinden, ekonomik güvenceye kadar yüzlerce sorunu olan basın emekçileri çok büyük sıkıntılar içinde görev yapıyorlar.

Tüm şartlar altında doğru, tarafsız, gerçek haber yaparak bizleri olaylar, haberler hakkında aydınlatan, demokrasinin yanında saf tutan, millet için yazan, emek veren tüm basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler gününü en içten kalbi duygularlarımla kutlar sağlık ve mutluluklar dileriz.

Mustafa Polat Şanlıurfa Demokrat parti il başkanı