Mısır Cumhuriyeti'nden yapılan açıklamada, çatışmaların başlamasından bu yana binlerce masum sivil can kaybettiği ifade edilirken bu zirveye katılımın uluslararası kültürler, milletler, dinler ve siyasi görüşler arasında bir geçiş noktası olarak, insanlık değerlerine dayalı küresel bir uzlaşma oluşturmayı amaçlayan Mısır'ın çağrısıyla gerçekleştiği belirtildi.

Mısır'ın çağrısında devam eden savaşa son verilmesi, yasalara saygı duyulması ve özellikle Gazze Şeridi'ndeki insanlara yardımın akışının sağlanmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Açıklamada, geçmiş on yıllık uluslararası sahnede, Filistin meselesine adil ve kalıcı bir çözüm bulma çabalarında önemli bir eksiklik olduğu, kalıcı bir şekilde sona erdirme çabasının bulunmadığı geçici ve halkın umutlarını karşılamayan çözümler önerildiği vurgulandı. Filistin halkının diğer halklarla aynı haklara sahip olduğu ve yaşamlarını korumak, adil sağlık hizmeti ve eğitim almak, çocukları için güvenli barınma ve onlara gurur duyacakları bir kimlik sağlayacak bir devlete sahip olma hakkına sahip olduğunun altı çizildi.

Mısır Cumhuriyeti, barış çağrısına katılan ülkeler ve kurumlara minnettar olduğunu belirterek bu çağrıya yanıt veren ülkelerle iş birliği yapmaya ve bu zirvenin çağrısına katılan tüm ortaklarla birlikte bu hedeflere ulaşmak için çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

Hibya Haber Ajansı