ANKARA (AA) - Consus Enerji, bu yıl 9'uncusu düzenlenen ICCI Enerji Ödülleri'nde 2 ödül aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yenilenebilir enerji üretim kapasitesini artırmaya yönelik hibrit ve çatı tipi endüstriyel güneş santralleri alanındaki yatırım çalışmalarına ek olarak kojenerasyon ve trijenerasyon tesisleri kurulu gücünü artırmaya yönelik iş geliştirme faaliyetleri devem ediyor.

Consus Enerji, geliştirdiği projelerle bu yıl 9'uncusu düzenlenen ICCI Enerji Ödülleri'nde 2 farklı kategoride ödül aldı.

Şirketin Mardin'de kurulu RA Güneş Enerji santrali Yenilenebilir Enerji Santralleri kategorisinde ödül alırken, Consus'un iştirak şirketi TRES Enerji ise 10 megavat altı Kojenerasyon Teknolojisi Özel Ödülü'nün sahibi oldu.

Consus Enerji, 40 megavatı biyokütle ve güneş enerji kaynakları, kalan kısmı ise kojenerasyon/trijenerasyon tesisleri olmak üzere toplam 94,1 megavatlık kurulu güce sahip.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Consus Enerji Genel Müdürü Atay Arpacıoğulları, Planlar dahilindeki yatırımları tamamlamaya odaklandıklarını belirterek, "Consus Enerji olarak Türkiye'nin enerji uzmanı olma stratejimiz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde de yeni ve doğru yatırımlarla portföyümüzü hızlı bir şekilde büyüterek başarılarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz." ifadesini kullandı.