Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün başkent Beijing’de Kazakistan Dışişleri Bakanı Yermek Koşerbayev ile bir araya geldi.

Görüşmede Wang Yi, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in stratejik rehberliği doğrultusunda, Çin-Kazakistan ilişkilerinin güçlü bir dayanıklılık ve canlı bir dinamizm sergilediğini vurguladı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'in, 2026 Dünya Yapay Zeka Konferansı ve Küresel Yapay Zeka Yönetişimi Üst Düzey Toplantısı’na katılmak üzere Çin’e geleceğini hatırlatan Wang, bu kapsamda iki ülke liderinin ikili ilişkilere yeni bir ivme kazandırmak amacıyla stratejik görüşmeler gerçekleştireceğini ifade etti.

Wang Yi ayrıca, Kazakistan'ın merkezi Hong Kong’da bulunan Uluslararası Arabuluculuk Örgütü’ne katılımını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, uluslararası adalet ve hakkaniyeti savunmak amacıyla Kazakistan ile ortak çaba göstermeye hazır olduklarının altını çizdi.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Koşerbayev ise sözlerine Çin Komünist Partisi’nin kuruluşunun 105. yıl dönümünü tebrik ederek başladı. Koşerbayev, Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in liderliğinde Çin’in nitelikli kalkınma hedeflerine kısa süre içinde ulaşacağına olan inancını dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı