Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara yönelik farkındalık çalışmaları kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza atıldı.

Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği “1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı” etkinliği Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi. Etkinlikte ilk olarak Türkiye'nin metastatik meme kanseri ile ilgili tek derneği olan Metastatik Meme Kanseri Derneği işbirliğiyle yönetmen Can Adiloğlu tarafından çekilen "Metamazon" belgeselinin gösterimi yapıldı.

Kendisi de kanser hastası olan ve derneğin kurucusu merhum Canan Perdahlı’nın hayat hikâyesini pozitif bir dille anlatan, diğer meme kanseri hastalarına örnek teşkil edecek şekilde yaşam sevincine odaklanan belgeseli katılımcılar dikkatle izledi. Tamamen hasta bakış açısıyla, klişeleri bir kenara bırakarak keyifle izlenen belgesel sonrasında Tepebaşı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi Birimi Hekimi Dr. Sebahat Koyuncu çalışmalar hakkında sunum yaparak bilgi verdi ve dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

Hibya Haber Ajansı