Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı Kiev’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Sybiha, Fidan’ın Rusya’nın Kiev’e balistik füze saldırıları düzenlediği geceyi kentte geçirdiğini belirterek, bunun “cesaret ve dayanışma” gösterisi olduğunu ifade etti. Görüşmelerde cephedeki son durum, barış çabaları ve ikili iş birliğinin tüm başlıklarının ele alındığını aktaran Sybiha, Serbest Ticaret Anlaşması’nın onaylanmasının ardından ticarette ivme yakalandığını, savunma sanayisi iş birliği ve bölgesel enerji projelerinin de gündemde olduğunu kaydetti.

Sybiha, Orta Doğu’daki gelişmeler, uluslararası ve bölgesel konular ile yeni Ukrayna-Türkiye-Suriye iş birliği formatının da değerlendirildiğini belirterek, “Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne verdiği kararlı destek ile barış çabalarındaki kritik rolü nedeniyle Türkiye’ye teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı