WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Guterres: Yapay zeka iklim krizini derinleştirmemeli

New York, 19 Temmuz (Hibya)- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yapay zekanın iklim krizinin çözümüne katkı sunması gerektiğini belirterek, veri merkezlerinin yenilenebilir enerjiyle çalıştırılması çağrısında bulundu.

Guterres: Yapay zeka iklim krizini derinleştirmemeli
Paylaş:

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, yaptığı açıklamada, yapay zekanın elektrik, su ve arazi kullanımındaki talebinin hızla arttığına dikkati çekti.

Guterres, yapay zeka şirketlerinin veri merkezlerini 2030 yılına kadar yenilenebilir enerjiyle çalıştırması ve çevresel ayak izlerini açıklaması gerektiğini vurgulayarak, "Yapay zeka, iklim krizinin çözümüne yardımcı olmak için kullanılmalı; onu derinleştirmek için değil." ifadesini kullandı.

Guterres, "İnsanları korumayı amaçlayan teknoloji, gezegeni de korumalı." Dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```