İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı dolayısıyla uluslararası öğrencilere yönelik bir mektup kampanyası düzenliyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, üniversitede okuyan öğrenciler, yazacakları mektuplarla ülkeleri ile Türkiye arasındaki ilişkileri kendi perspektiflerinden yorumlayacaklar.

Üniversite tarafından hazırlanan kampanyada yazılacak mektuplar, 2024’te açılarak kitap haline getirilecek ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan’da düzenlenecek bir programla kamuoyuna sunulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Abdulhamit Avşar, uluslararası öğrencilerin Türkiye’ye yönelik ilgisini artırmak ve bu ilgiyi Türkiye kamuoyuna yansıtmak için böyle bir kampanya düzenlediklerini ifade etti.

Avşar, mektup kampanyasıyla uluslararası öğrencilere kendi ülkeleri ile Türkiye arasında ilişkileri geliştirme perspektifi sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Üniversitede okuyan uluslararası öğrenciler 31 Aralık 2023 tarihine kadar yazdıkları mektupları İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü’ne posta yoluyla gönderecekler.

Öğrenciler yazacakları mektuplarda ülkeleri ile Türkiye arasındaki ilişkileri kendi bakış açıları ve perspektifleri doğrultusunda yorumlayacak ve Türkiye’nin ikinci yüzyılında bu ilişkilerin daha iyi bir noktaya getirilmesine dair görüşlerini ve Türkiye’den bu yöndeki beklentilerini aktaracaklar. Öğrenciler, mektuplarını kendi anadillerinin yanı sıra Türkçe yazacaklar.