6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’ndan bir milyonu aşkın ziyaretçi ile yeni rekor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, okuyan ve okutan şehir Kayseri’de bu yıl 6’ncısını düzenledikleri kitap fuarını 10 günlük süre içerisinde bir milyon 39 bin 93 kişinin ziyaret ederek, bir kez daha kendi rekorunu kırdığını belirtti.

Büyükşehir belediyesi ev sahipliğinde Dünya Ticaret Merkezi’nde 13-22 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı sona erdi.

“Bu yıl da kitap fuarımızda gelenek değişmedi”

Altıncısı düzenlenen kitap fuarının, birincisinde 582 bin, ikincisinde 672 bin, üçüncüsünde 798 bin,  dördüncüsünde 815 bin 119 ve beşincisinde 935 bin 638 kişi tarafından ziyaret edildiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Bu yıl da kitap fuarımızda gelenek değişmedi. Bir milyon ziyaretçi hedefimizi aşmanın gururunu yaşıyoruz. Her yıl, bir önceki yılın ziyaretçi rekorunu kırmıştık. Bu yıl da Kayseri Kitap Fuarı, bir milyon 39 bin 93 ziyaretçi ile ‘Rekorlar Şehri Kayseri’ olarak en çok ziyaret edilen kitap fuarı unvanını sürdürdü.” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, toplam 385 yayınevinin yer aldığı fuarda, farklı kategorilerde yaklaşık 3 milyon çeşit kitabın, okuyucunun beğenisine sunulduğunu belirterek, bu kapsamda 504 yazarın, konferans, söyleşi ve imza günü etkinliğine katıldığını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı