Türkiye

Cuma günü yurtiçinde veri akışı sakindi. Yurt içinde bu hafta Mehmet Şimşek'in Körfez ülkeleri ziyareti takip edilecek. Yapacağı ikili görüşmeler ve sonrasında vereceği açıklamalar, izlenebilir. Bugün Kabine toplantısının da yapılması bekleniyor. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması izlenebilir.

Bugün yurtiçinde ekim ayına ait tüketici güveni açıklanacak.

Euro Bölgesi

Cuma günü Euro Bölgesi’nde Almanya’da açıklanan ÜFE aylık bazda %0.2 azalırken, yıllık bazda ÜFE %-12.6’dan %-14.7’ye geriledi. Beklentiler yıllık ÜFE’nin %14.2’ye gerileyeceği yönündeydi. Cuma günü dolar endeksinde düşüş yaşanırken Eur/Usd paritesinde tepki alımı devam etti. Küresel borsaların jeopolitik riskler ve faiz baskısı ile düşmesi Dax’ta satışları derinleştirdi.

Bugün Euro Bölgesi’nde tüketici güveninin -18 puan geleceği tahmin edilmekte. Bu hafta Euro Bölgesi’nde odak noktasında Avrupa Merkez Bankası faiz kararı var.

ABD

Cuma günü ABD’de veri akışı sakindi. Fed öncesi dolar endeksinde yatay bir görünüm izlenirken ABD 10 yıllık tahvil faizi ise Cuma günü geriledikten sonra haftaya alıcılı başladı ve bu sabah itibariyle %4.96 seviyesinden işlem görüyor. Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, faizlerin yeterince sıkı para politikası oranına yaklaştığını ve kısa vadede çok fazla artırım beklemediğini ancak Fed’in faiz oranlarının uzun bir süre yüksek seviyelerde sabit tutulmasını öngördüğünü söyledi.

Bugün ABD’de veri akışı sakin. Bu hafta 1 Kasım’da açıklanacak Fed faiz kararı öncesinde büyüme ve çekirdek PCE verileri piyasaya yön verebilir.

Kaynak: Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı