Demokrat Parti (DP) Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Eskişehir’de son 1 haftada iki üniversite öğrencisinin intihar etmesinin münferit hadiseler olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti.

Altıntaş, üniversite öğrencilerinin başta barınma ve yemek sorunları olmak üzere, çok büyük bir ekonomik buhranın tam ortasında kıvranmakta olduğunu vurgulayarak, “Gençlerin en verimli ve keyifli olması gereken yılları, geçim sıkıntısı ve sosyo-ekonomik adaletsizliklerle boğuşarak heba olmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Kamu kaynakları, köprü geçiş garantileri ve KKM hesapları yerine öğrencilere aktarılmalıdır”

Yaşanan intiharların ve gençlerin umutsuzluğunun en büyük müsebbibinin iktidarın başarısız ekonomi ve eğitim politikaları olduğunu belirten İzmir Milletvekili Altıntaş, kamu kaynaklarının doğru yerlere yönlendirilmesi halinde Türkiye Cumhuriyeti’nin üniversite öğrencilerine ücretsiz barınma ve yemek imkanı sağlayabilecek kadar zengin ve güçlü olduğunun altını çizdi.

DP Sözcüsü Altıntaş, Türkiye’nin maddi kaynaklarının üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek ve barınma sağlamak için yeterli olduğunu ancak bunun sağlanabilmesi için iktidarın irade ve niyetinin bu yönde olması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Köprü yapan müteahhidin garanti geçiş ücretini veya KKM'ye döviz yatıranların kur farkından kaynaklanan zararını karşılamak yerine gençlerimize, geleceğimize sahip çıkılmalıdır. Bu vesileyle, intihar eden gençlerimizin ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, bu üzücü hadiselerin son bulmasını temenni ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı