Ağaç bazlı özel elyafların önde gelen küresel üreticisi Lenzing Group, güç tutuşur Lenzing FR selülozik elyaflar için Lenzing Elyaf Tanımlama Sistemini kullanarak koruyucu giysilerde izlenebilirlik ve şeffaflığı artıran teknolojilerle sektöre öncülük etmeye devam ediyor.  Lenzing FR elyaflarını üretimin her aşamasında tanımlayabilen sistem, koruyucu giysilerde benzersiz izlenebilirlik, kalite ve güveni garanti ediyor.

Lenzing ayrıca, modal bazlı elyaflardan üretilen Lenzing FR koruyucu giysilerin sorumlu üretim süreçlerinde yeni bir standart oluşturmasını sağlayarak karbon emisyonlarını azaltma konusundaki çabalarını sürdürüyor. ClimatePartner tarafından sertifikalandırılan karbon nötr Lenzing FR elyafları sektörde artan sürdürülebilirlik ihtiyaçlarını karşılıyor.

Lenzing İş Kıyafetleri ve Koruyucu Giysiler Direktörü Oliver Spöcker, "Sektör ortakları ve tüketiciler arasında tedarik zinciri şeffaflığına yönelik artan talep, Lenzing Elyaf Tanımlama Sistemi gibi teknolojiler sayesinde koruyucu giyimde kullanılan Lenzing FR elyaflarının orijinalliğini garanti etmekte önemli rol oynuyor. Malzeme izlenebilirliği ve tedarik zinciri şeffaflığı, kamu ve özel tedarik süreçlerinde giderek temel gereklilikler haline geleceğinden, bu teknoloji günümüz endüstri ortamında daha da önemli hale geliyor." dedi.

EU Ecolabel tarafından onaylanan Lenzing FR elyafları, 100'den fazla ülkede itfaiyeciler, askeriye, polis ve petrol ve gaz, metal-çelik endüstrilerinin koruyucu giysilerinde kullanılıyor. Sektörde yeni kalite standartları belirleyen bu elyaflarla yapılan koruyucu giysiler, aşırı sıcak koşullarda bile hafif, nefes alabilir, yumuşak ve rahatlığı ile dikkat çekiyor.  Ayrıca Lenzing FR elyafları, Avrupa Yapay Elyaflar Birliği (CIRFS) tarafından belirtilen "doğal olarak güç tutuşur ve yanmaya karşı dirençli elyaflar" olarak tanınıyor. Lenzing FR elyaflar ayrıca, geleneksel kaynak yoğun boyama yöntemine göre yüzde 50'ye varan enerji ve su tasarrufu ve yüzde 60 daha az karbon ayak izi sağlayan Eco Color teknolojisi kullanılarak çeşitli renklerde sunuluyor.

Lenzing, bu elyaflarla üretilen sektörün ilk çevre dostu itfaiyeci giysisini 24-27 Ekim tarihleri arasında Almanya'da düzenlenecek olan A+A ticaret fuarında sergileyecek. 

Hibya Haber Ajansı