Bornova Belediyesi ve Ege Damacılar Derneği iş birliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bornova Uluslararası Türk Daması Turnuvası’na Türkiye’nin pek çok ilinden 91 damacı katıldı. Çekişmeli maçlara sahne olan Turnuva’nın şampiyonu Denizli’den Kadir Irmak 20 bin TL ödülün sahibi olurken, ikinci Göksel Kaya 10 bin TL, üçüncü Hayri Çakır 5 bin TL, dördüncü Rahmi Ekren 2 bin TL, beşinci Vecdi Naim Deveci ise bin TL ödüle hak kazandı.Turnuva’da dereceye girenler puan sistemi ile belirlendi.

"Turnuva büyüyerek devam etmeli"

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Turnuva’ya ilginin her geçen sene daha da artmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, “Ege Damacılar Derneği Başkanı Murat Keser’in önerisiyle 2019 yılında başlattığımız Uluslararası Bornova Türk Daması Turnuvası’na ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda da Turnuvamıza katılımın artması ve genç kuşakların da dahil olması en büyük temennimiz.” şeklinde konuştu.

Başkan İduğ’a teşekkür

Ege Damacılar Derneği Başkanı Murat Keser, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un Dramalılar Kent Arşivi ve Müzesi gibi tarihi bir binayı kendilerine açmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bornova’da Turnuvamızın üçüncüsünü yapıyoruz. Şimdiye kadar hiçbir belediye başkanına nasip olmadı. O anlamda belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum, sağolsun varolsun.” dedi.

Hibya Haber Ajansı