Sıcak havaların yerini soğuk havalara bırakmasıyla kış hazırlıkları hızlandı. Soğuk havalarda en çok ihtiyaç duyduğumuz kombilerin bakımı hem can güvenliğimiz hem de bütçemiz açısından büyük önem taşıyor. Türkiye’de iklimlendirme sektörünün öncü markası Baymak, kış sezonu öncesinde ısıtma cihazlarının genel periyodik bakımının mutlaka bir yetkili servis aracılığı ile yapılması gerektiğinin altını çizerek, tüketicileri “Bakım ve arıza için arayan her numaraya güvenmeyin” diyerek uyarıyor. Baymak uzmanları, cihazın yetkili servisine ulaşmak için ürünle birlikte gelen kullanım kılavuzunda yer alan telefon numaralarının yanı sıra markanın kurumsal web sitesinden ya da https://www.servis.gov.tr/ adresinden yararlanılmasını öneriyor.

Güvenlik ve verim için bakım şart

Bakımı yapılan kombilerin maksimum verimle çalıştığını ifade eden Baymak uzmanları, bakımı yapılmayan kombilerin can ve mal tehdidine de yol açabileceğine dikkat çekiyor. Her sezon öncesinde kombi bakımını düzenli yaptırmanın cihazın ve tesisatın ömrünü uzattığını belirten Baymak uzmanları, “Bakımı yapılmayan cihazlar yüksek verimlerde çalışamaz ve kullanılan alanı yeterince ısıtmayabilir. Daha fazla yakıt tüketerek yüksek doğal gaz faturalarına sebep olur. Kombinin kullanım ömrü kısalırken, beklenmedik arızalarla büyük maliyetler ortaya çıkabilir” diyor. Dikkat edilmesi gereken bir diğer noktanın da kombi bakımı esnasında baca uygunluğu ve sızdırmazlık kontrollerinin yapılması olduğunu aktaran uzmanlar, tesisat ve radyatörlerin genel temizliğinin de yaklaşık 5 yıl periyotla yapılarak, tortu ve kirlerden arındırılması gerektiğini söylüyor.

Yetkili servis nasıl ayırt edilir?

Baymak uzmanları yetkili servisi ayırt edebilmek için dikkat edilmesi gerekenleri ise şöyle sıralıyor:  

  • Bakım ya da onarım için eve çağırılan kişilerin, yetkili olduklarını gösteren kimlik kartlarını, yetki belgelerini talep edin. Belgelerin tahribatsız ve güncel olduğuna emin olun.
  • Gelen kişilerin mesleki yeterlilik belgeleri olup olmadığını sorun.
  • Gelen kişilerin kurumsal firma anlayışına bağlı olarak kullandıkları araç, kılık kıyafet ve kullandıkları evraklarda firmanın kurumsal logosunu taşıyıp taşımadığına dikkat edin.
  • Fatura veremeyen bir yetkili servis olmaz. İşe başlanmadan mutlaka fatura isteyin.
  • Ücretli değişen parçaların eskilerini sizlere teslim ederler.
  • Yetkili servisler tam donanımla çalışır. Gelen kişilere cihaz bakım ve onarımı için evinizden herhangi bir alet veya aygıt vermeyin.
Hibya Haber Ajansı