İSTANBUL (AA) - Sigortam.net, müşterilerini doğru ürün ile buluşturma hedefi kapsamında trafik sigortasının yetersiz kaldığı durumlarda sigortalının güvencesi olan İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası’nın (İMM) önemine dikkat çekiyor.

Şirketten yapılan açıklamada, hasar limiti aşımı durumlarında sigortalının imdadına yetişen İMM sigortası hakkında önemli noktalar bir araya getirildi.

Açıklamaya göre, trafik sigortası, olası kaza durumlarında karşı tarafın hasarını belirli yıllık limitler dahilinde karşılayan zorunlu bir sigorta ürünü. Ocak 2023 itibarıyla zorunlu trafik sigortasıyla karşı tarafın hasarını karşılamak için belirlenen azami tutar 120 bin TL seviyesinde bulunuyor.

Yolculuk sırasında değeri yüksek bir araçla kazaya karışıldığı durumlarda ortaya çıkan masrafın belli bir kısmı trafik sigortası tarafından karşılansa da kalan yüksek tutarının kişiler tarafından karşılaması gerekiyor.

Böyle bir durumda devreye giren İMM sayesinde yüksek hasar tutarı sigorta şirketi tarafından karşılanarak sigorta sahibinin maddi kayıpları minimuma indiriliyor.

Bunun yanında, İMM, kaskonun sağladığı güvenceyi de genişletiyor. Kasko fiyatları, son dönemde araç bedelleri, yedek parça ve hasar maliyetlerindeki artışa bağlı olarak yükselme eğilimi göstermeye devam ediyor.

Kasko poliçesi kapsamında sunulan geniş teminat seçenekleri sigortalıların ihtiyaçlarına ve bütçelerine uygun paketleri oluşturmalarına yardımcı oluyor.

Ekonomik dalgalanmanın yaşandığı bu günlerde daha fazla koruma isteyen araç sahipleri içinse ek ürünler edinmek daha cazip hale geliyor.

Gün içinde trafikte güvenle yolculuk yapmak isteyenler, halihazırda var olan kasko poliçelerine isterlerse İhtiyari Mali Mesuliyet teminatını da ekletebiliyorlar.

- İMM, mevcut poliçenin limitini aşan hasarları karşılıyor

İMM, Zorunlu Trafik Sigortası ve kaskonun kapsamını genişleterek kaza sonucu meydana gelen ve mevcut poliçenin limitini aşan hasarları karşılıyor.

Kaza sonucu karşı tarafa verilen hasar durumlarında yüksek maliyetli onarımlar veya tazminat ödemeleri gerektiğinde, İMM sigortası aracı korurken mali yükü de hafifletiyor. Örneğin 2,5 milyon TL değerindeki bir araçla yaşanan kazada, yalnızca 120 bin TL’sinin trafik sigortası tarafından karşılandığı geri kalan yüksek tutarın sigortalı tarafından karşılanması gerektiği hatırlatılıyor.

Yaşanabilecek kaza durumlarında tam bir mali güvence sağlamak için araç sahiplerinin İMM sigortası yaptırması büyük önem taşıyor.

Bir trafik kazası durumunda karşı tarafa manevi bir zarar verilirse, açılacak tazminat davası sonucunda ödenecek bedel yine İMM kapsamında ödenebiliyor. İMM, kaza sonucu oluşabilecek tüm maliyetlere karşı güvence sağlayarak yüksek orandaki bütçe kayıplarının önüne geçiyor.

Bağımsız bir poliçe olarak satın alınabileceği gibi kasko sigortasının bir parçası olarak da eklenebilen İMM, sigorta şirketleri tarafından limitli ve limitsiz seçenekleriyle sunuluyor. Araç sahiplerinin tüm İMM alımlarında öncelikli olarak limit kontrolü yapmaya dikkat etmesi de büyük önem taşıyor.

İMM satın alınırken teminat özelinde belli bir limit belirlenmişse, karşı tarafın zararı ancak o limit dahilinde karşılanabiliyor. Ancak, trafikte kafası rahat bir şekilde seyahat etmek isteyenler için olumsuz durumlar yaşanması halinde tüm hasar masraflarının limitsiz karşılandığı İMM teminatı da sunuluyor.

Limitsiz teminat sayesinde hasar bedeli fark etmeksizin hiçbir ücret ödemeden kapsamlı bir güvence sağlanabiliyor. Her bütçeye uygun olarak, sınırları limitsiz, 10 milyon TL ve 3 milyon TL olmak üzere üç farklı seçenekle sunulan İMM ürünü, trafik sigortası limitlerini aşan hasar miktarlarına karşı araç sahiplerinin kurtarıcısı oluyor.

Trafikte yaşanabilecek tüm olumsuz durumlara karşı doğru poliçeyi seçmek kadar hasar anlarında hızlı destek almak da önem arz ediyor. 7/24 ulaşılabilirlik ile müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına cevap veren Sigortam.net, hasar anında gelen çağrıları 3 saniyede yanıtlayarak müşterilerinin yanında oluyor.