Nijer Eyaleti Valiliği, Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve Dünya Bankası tarafından gerçekleştirilecek ‘Yeşil Ekonomi Zirvesi’nde ulusal ve uluslararası yatırım olanakları, işbirlikleri, farkındalığın ve toplumsal katılımın artırılması için atılması gereken adımlar ele alınacak.

Nijer Eyaleti özelinde ve Afrika’dan başlayarak dünya genelinde başlatılması ve devam ettirilmesi için politika oluşturma ve uygulama stratejilerinin oluşturulacağı zirveye farklı bölgelerden 8 oturumda, 61 uluslararası panelistin katılacak.

Zirvede Türkiye’yi ise ‘Sürdürülebilir Tarım’ başlığı altındaki oturumda Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Vekili, Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz temsil edecek.

Yılmaz, ‘Sürdürülebilir Tarım’ başlığı altında gerçekleştirilecek oturumda, ‘Yeşil Büyüyün Temiz Yaşayın’ teması ile ülkemizdeki etkin çalışmalar hakkında, 'Nijer Eyaletinde Tarımı Yeniden Tasarlamak, Yeniden Konumlandırmak" başlıklı sunum yapacak.

Yılmaz ayrıca konuşmasında kuraklığın esir aldığı bir dünyada, ideolojilerin de devletlerin de, bayrakların da, sınırların da bir anlamı olmayacağı mesajı verecek.

Hibya Haber Ajansı