İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Fashion Prime-Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, hazır giyim ve tekstilde Türkiye’nin başkenti İzmir’in gücüne güç kattı. Sektörün tüm ihtiyaçlarının aynı anda sergilendiği fuarlar, sektörü bütünleştirirken katılımcı ve ziyaretçilerin beğenisini topladı.

Kumaş, hazır giyim ve konfeksiyon yan sanayi üreticileri, dünya markalarının temsilcilerinden oluşan katılımcı portföyünü yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşturan fuar; sektörün ihracat rakamlarına artan bir ivme kazandıracak.

Ayrıca, fuar kapsamında düzenlenen keçe ustası ve tasarımcı Ayfer Güleç’in tasarladığı ürünlerden oluşan Meradan Podyuma - “İklim Değişikliği ile Yaşanan Su Krizinde Keçe” defilesinin yanı sıra ünlü mankenlerin katılımıyla sektörün seçkin kumaş firmalarının 2024 tasarımları ile hazırlanan defileler de büyük ilgi gördü.

Fashion Prime, Küratörlüğünü yazar, sanatçı Nihat Özdal’ın yaptığı Uluslararası Türkiye Tekstil Bienali kapsamındaki sergiye ve “Geçiş Derinlikleri, Düğmeler” Sergisi’ne de ev sahipliği yaptı.

Fuarda; dünyaca ünlü markaların temsilciliğini ya da ülkemizdeki firmalarla aracılığını yapan tekstil mümessilleri ile katılımcı firmalar arasında İZFAŞ organizasyonuyla gerçekleştirilen B2B görüşmeleri büyük ilgi gördü. Görüşmeler kapsamında yabancı firmalar ve Türkiye’deki üreticiler arasında doğru ticari bağlantılar kurulması ve sonuçlandırma açısından büyük adımlar atılırken çok sayıda iş birliği anlaşmasının da temelleri atıldı.

Hibya Haber Ajansı