"Motosikletler denetlenmeli!" diyen Köşe Yazarı Rabia Uyğur bu haftaki yazısında yetkililere seslendi. Uyğur'un yazısı şöyle:

"Değerli okurlarım bu haftaki yazımda sizlere trafiği tehlikeye atan motosikletler hakkında bir şeyler karalamak istiyorum. İki tekerlek üzerinde akrobatik hareketler yapan sürücüler hem kendilerini hem başkalarının hayatını tehlikeye atıyor.

 

Birkaç gündür Atatürk Bulvarı üzerinde birkaç genç motosikletlere binerek akrobatik hareketler yapmaya çalışıyor. Motorin önünü kaldırarak giden bu gençler hem kendilerini hem de başkalarının hayatlarını hiçe sayıyor. Trafikte amansızca giden bu kişileri gören görevliler yok mu acaba?

 

Kent merkezinde trafik yoğun olduğu saatlerde akrobasi yapmanın zamanı mıdır? Bu gençler kendilerini ve ailelerini hiç mi düşünmüyor. İki tekerlek üzerinde giden bu araçlar o kadar trafik kazası yaşadı. Hiç mi bunlar ibret almadılar.

 

Günümüz gençleri maalesef trafikte yaşanan acı kazaları kendilerine ders olması için örnek almıyor. Eğer bu kişiler ders almıyorsa yetkili kişiler bunlara en ağır cezaları yazması gerektiğini düşünüyorum.

 

Bu tür sorunlar genelde eğitimsizlik nedeniyle ön plana çıkıyor. Kanı hızlı atan gençler arkadaşlarına hava atmak için motosikletleri çılgınca sürüyorlar. Birçoğu kask takmıyor, ehliyetleri yok, motosikletlerinde arızalar mevcut.

 

Büyük araç sürücüleri ise Şanlıurfa'da motosikletleri araçtan saymıyor. Şanlıurfa'da motosikletler dikkatli bir şekilde kontrol edilerek gerekirse evrak ve eğitimleri eksik olan sürücülerin trafikten men edilmeleri gerekir.

 

Ruhsat ve sigorta belgeleri olmayan motosikletlerin trafikte bir adım atmaları dahi engellenmelidir.

 

Bu hem trafik güvenliği hem de motosiklet sürücüleri ve ailelerinin geleceği için daha hayırlı bir seçenek olacaktır.

 

Ayrıca her gün kask denetimleri yapılmalıdır. Trafikte uygulanması gereken ne varsa tedbirler artırılmalıdır.

 

Sağlıcakla kalın…"