Başarılı Türk kadın girişimci Senem Birim tarafından kurulan Compport, odağına “Toplam Ücret Yönetimini” almış olan yeni nesil bir İK Teknolojisi. 30 ülkede 150’den fazla organizasyonun İK süreçlerine destek veren Compport modülleri artık Türkiye’de.

Çalışanların Ücret, Bonus, Satış Primleri ve tüm Yan Haklarını baştan uca yönetmeyi sağlayan bir ücret yönetim platformu olan Compport Türkiye pazarına iddialı giriyor. Yakın zamanda Pegasus ve Sanovel’in kullanmaya başladığı Compport modülleri; şirketlerin halihazırda kullanmakta olduğu diğer İK teknolojileri, ERP, CRM gibi sistemler ile kolaylıkla entegre olabiliyor. 

Odağına “Toplam Ücret Yönetimini' alarak 30 ülkede 150’den fazla organizasyona hizmet veren Compport, bir Türk kadın girişimci tarafından kuruldu. 20 yılı aşkın süre Türkiye ve dünyanın önde gelen şirketlerinde, farklı coğrafyalarda İK alanında profesyonel olarak çalışan ve çok önemli deneyimler elde eden Senem Birim, Compport platformuyla meslektaşlarının hayatlarını kolaylaştıran çözümler üretiyor.

Asya'nın Adani, Tata, Mahindra Group, Vedanta, Sinarmas, Indigo, YesBank, Security Bank, BTPN Bank, JG Summit, Mitra Adiperkasa, DrReddy’s gibi en büyük şirketleri tarafından tercih edilen Singapur merkezli Compport; bugün Asya’nın en hızlı büyüyen ücret yönetim teknolojisi haline geldi ve farklı teknoloji değerlendirme kuruluşları tarafından alanının en iyisi olarak gösteriliyor.

Senem Birim; dünya genelinde ücret yönetiminin son 2 yıla kadar, tüm İK süreçleri arasında en yavaş ve en az değişen alanı iken bu tablonun artık değiştiğini belirtiyor ve şöyle devam ediyor: “Günümüzde İK organizasyonları çoğu süreçlerini dijitale taşımışken, organizasyonların yüzde 80'i hala toplam ücret yönetimi gibi komplike, dataya ve analize muhtaç bir süreci spreadsheet temelli araçlar ile yönetiyor. Eski nesil araçlarla yönetildiğinde doğal olarak beklenen, hedeflenen sonuçları yaratamıyor ve şirketler çalışanlarını “ücret” sebebiyle kaybetmeye devam ediyor. Şirketlerin çalışanların ücretlerine ayırdığı bütçe, toplam bütçelerinin yüzde 70’lerine kadar ulaşabiliyor. Bu kadar büyük bir bütçe daha akıllı teknolojilerle, yeni düşünce biçimleriyle yönetilmeyi gerektiriyor.”

Bu ağrı noktasını İK kariyeri boyunca bire bir deneyimlemiş olan Senem Birim ve İK, ücret ve performans yönetiminde 20 yıllık tecrübeye sahip olan, farklı coğrafyalarda büyük organizasyonlarda ücret süreçlerini yönetmiş ortağı Sachin Bajaj, 2018 Eylül ayında Compport'u kuruyor ve alanında en iyi yetenekleri bulup güçlü bir ekip oluşturuyor. “Compport'un temel misyonu;  teknolojinin kabiliyetlerini kullanarak organizasyonların ücret yönetim yaklaşımlarını daha stratejik, zeki ve adil bir hale dönüştürmek” diyen başarılı Türk kadın girişimci bugün Compport’un bu misyon doğrultusunda sağlam adımlarla ilerlediğini söylüyor.

Compport; Haziran 2023'te Amerika pazarında da bir ekip kurarak hizmet coğrafyasını genişletti ve resmi lansmanını dünyanın prestijli İK organizasyonlarından olan World At Work’un düzenlediği konferansta gerçekleştirdi. Geçtiğimiz aylarda Pegasus ve Sanovel’i müşteri portföylerine katarak Türkiye’ye giriş yapan Compport Kurucu Ortağı Senem Birim, “Alım gücünün düştüğü, enflasyonun yükselmeye devam ettiği şu dönemde, çalışanların birincil ihtiyaçları ücret olurken işverenler de iş sonuçlarını ve harcama bütçelerini daha dikkatli yönetmeye odaklanıyor. Böyle bir zeminde, akıllı ve istikrarlı bir ücret yönetim stratejisi geliştirmek hemen her organizasyonun odağında. Çalışanlar için tatmin edici, adil ve dengeli ücret; işverenler için rekabetçi, optimal ve akıllı yaklaşımlar gerekiyor; ücret yönetimde ülkemize özgü koşulları dikkate alınca Compport'un Türk organizasyonları için de biçilmiş bir teknoloji olduğuna inanıyorum” diyor.

Compport Türkiye pazarında İK ve Teknoloji liderleri ile bir araya gelecekleri yuvarlak masa buluşmaları ve çeşitli etkinlikler için gün sayıyor, bu şekilde ihtiyaçları daha iyi anlamaya ve bu doğrultuda organizasyonlara destek olmayı hedefliyor.

Compport Hakkında:

Compport merkezi Singapur’da bulunan 30’dan fazla ülkede yaklaşık 1 milyon kullanıcıya hizmet eden bir Ücret Yönetim Teknolojisidir. Çalışanların Ücret, Bonus, Satış Primleri, Uzun Dönemli Teşvikleri ve tüm Yan Haklarını baştan uca yönetmeyi sağlayan; ücret pazar datasını ve organizasyon içi verilerin entegre edebildiği, güçlü İK analitikleri ile akıllı ve optimal ücret kararları alabilecek; sadece İK’nın değil yöneticilerin, çalışanların ve diğer paydaşlarını da erişebileceği yeni nesil bir İK teknolojisidir.

Compport'un temel misyonu; teknolojinin kabiliyetlerini kullanarak organizasyonların ücret yönetim yaklaşımlarını daha stratejik, zeki ve adil bir hale dönüştürerek organizasyonların iş sonuçlarında ve iklimlerinde olumlu fark yaratmaktır.

Daha fazla bilgi için; https://www.compport.com veya LETSCOMPPORT@compport.com

Hibya Haber Ajansı