663 milyon TL’lik yatırımla tamamlanan çalışma kapsamında, 650 metre uzunlukta ve 28 bin 100 metrekarelik alanda; yeşil alanlar, yürüyüş yolları, bisiklet parkurları, çocuk oyun alanı ve egzersiz alanını bünyesinde barındıran bir proje daha hayata geçti.  İstanbul ve Zeytinburnu’na kazandırılan yeşil alana, Vezneciler’de 7 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında şehit olan Esra-Hakan Tekin çiftinin adı verildi.

“Zeytinburnu 10. Yıl Deresi Havzası Projesi ve Şehit Esra-Hakan Tekin Parkı” için düzenlenen açılış töreni; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Yılmaz şehit Tekin çiftinin aile fertlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Abay Caddesi Kazlıçeşme Meydanı Marmaray İstasyonu önünde gerçekleştirilen törende, İmamoğlu ve İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa birer konuşma yaptı.

Açılışını yaptıkları parka, hain terör saldırısında şehit olan Tekin çiftinin adını verdiklerini aktaran İmamoğlu, “Hain bir terör saldırısıyla hayatını kaybeden iki şehidimizin, Esra ve Hakan'ın çok kıymetli anne-babaları, kardeşleri ve aileleri de bizlerle beraber. Onların anısıyla, onları kaybetmenin bize sunduğu vazifelerle bu topraklara, milletimize hizmet etme bilinciyle hareket ediyoruz. Onun kıvancını yaşıyoruz; elbette bir yanıyla da hüznünü yaşıyoruz. “ dedi.

“İstanbul’da çok güzel bir enerji yakaladık”

İmamoğlu, İBB yönetimi olarak İstanbul’da çok güzel bir enerji yakaladıklarına vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Bu, ihmal edilmiş birçok altyapı sorununu çözen, insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan ve bundan keyif alan, hedeflerine her gün bir adım daha yaklaşan bir şehir var etmenin enerjisi. 4,5 yıl önce bu düsturla yola çıktık ve bu düsturla çalışmaya başladık. Bundan sonra da böyle çalışacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Nerede sorun var ise, göreceksiniz bizler çözüm olacağız. Çünkü yerelden düşünüyoruz.”

“Bereketli bir bütçeyi bu şehrin yönetiminin temel felsefesi haline getirdik”

Açılış töreninin gerçekleştirildiği Kazlıçeşme bölgesinde geçmişte su baskınlarıyla anıldığını hatırlatan İmamoğlu, “Burayı çok kötü görüntülere sokan bütün altyapı sorunlarını gidermenin keyfini yaşıyorum. Başından beri, ‘Bu şehrin acil sorunları neler’ diyerek, bu tür altyapı konularına tereddütsüz koştuk. Artık neredeyse 10 milyarlarca liralık diyeceğimiz altyapı çalışmalarıyla, o sel ve su baskınları gibi hususları bu şehrin hafızasından silmeye kararlı bir şekilde yol yürüdük” dedi.

İmamoğlu, İBB ve İSKİ olarak, zaman zaman iktidar kanadından gelen engellemelerle karşılaştıklarına dikkati çekerek, “Ama şükürler olsun ki, iddiayla yine ifade edeyim, az önce ifade ettiğim konuların yanına, eşitlikçi çalışma prensibini eklemekten gurur duyacağım. Bereketli bir bütçeyi bu şehrin yönetiminin temel felsefesi haline getirdik.” şeklinde konuştu.

“Böylesi bir dönemi İstanbul Büyükşehir Belediyesi unutmuştu”

“İstanbul’da, bu dönem tek bir kişisel parsele özel bir imar çıkarttırmadık” diyen İmamoğlu, “Böylesi bir dönemi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi unutmuştu. Bakın, bu önemli bir şey. Tek bir parsele özel parsele imar çıkarttırtmadık. Tek bir yeşil alanı ya da toplumsal kullanıma uygun bir alanı, kalkıp imarlı hale getirmedik. Ama bu şehrin rantını, bu şehrin insanına dağıttık. Bizleri sevenler için gurur duydukları, sevmeseler, oy vermeseler bile, ‘Helal olsun’ diyecekleri çok güzel işleri bu şehre kazandırmanın, onurunu ve gururunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İmamoğlu, terör kurbanı şehit Esra-Hakan Tekin çiftinin aile fertleriyle anı fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından, “Zeytinburnu 10. Yıl Deresi Havzası Projesi ve Şehit Esra-Hakan Tekin Parkı” resmi olarak hizmete girmiş oldu.

Hibya Haber Ajansı