Yaklaşık 40 dönümlük araziye inşa edilen, 14 tane iş makinesine ve beton pompasına sahip olan MESTON beton santralinin maliyeti yaklaşık 1 milyar TL. Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Esenlik şirketine ait beton santralinin yanı sıra MESTON’a ait beton santrali ile inşaat sektöründe yükselen beton fiyatlarının aşağı çekilmesi bekleniyor.

Deneme üretimlerinin ardından kısa süre içerisinde faaliyete geçecek olan MESTON beton santralinin piyasada beton fiyatlarını düzenleyeceğini ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Şehrimizin Batısında, MESTON’un yapmış olduğu yaklaşık 40 dönümlük yerde MESTON kendi araç bakım kademeleri ve idari binaların planlamalarını yaptı. Mevcut beton santralleriyle ilgili araç-gereç temini gerçekleştirildi. Araçlarımız, beton pompalarımız burada. Bölgenin çevre düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 10 gün gibi kısa bir zaman içerisinde beton santralimiz faaliyet sağlayacak.” dedi. 

Taş ocağı ile birlikte beton santralinin, binaların ve iş makinalarının yaklaşık 1 milyar TL’ye mal olduğunu söyleyen Başkan Gürkan, maliyetlerin Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar güçlü olduğunun göstergesi olduğunu belirtti.

Hibya Haber Ajansı