KAHRAMANMARAŞ (AA) - MediaMarkt, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından afetzede öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunmak amacıyla hazırlanan 4 gezici eğitim tırıyla, öğrencileri bilim, sanat ve teknolojiyle buluşturuyor.

Asrın felaketi olarak nitelenen depremlerin ardından afet bölgesine uzun vadede katkıda bulunabilecek sürdürülebilir çalışmalara odaklanan MediaMarkt, "Eğimle Daha İyiye" projesi kapsamında hazırladığı 4 gezici eğitim tırını Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) bağışladı.

Sadece 2 ve 8'nci sınıf aralığındaki öğrencilerin yararlanabileceği gezici eğitim tırlarının Bilişim ve Tasarım Mucitleri Sınıfı'nda çocukların bilgisayar ve iletişim teknolojilerini hayatın her alanında kullanabileceği, algo dijital, scratch gibi kodlama platformları ile algoritmik düşünme ve kodlama becerisi, robotik setlerle tasarım ve kodlama becerilerini kazanması, yorumlama ve zihinsel becerilerine destek olunması amaçlanıyor.

Düş Gezgini Sınıfı'nda ise öğrencilerin sanatsal bilgi, becerilerinin artırılması ve sanata yönelik olumlu tutum kazanmalarına katkıda bulunacak, temel sanat kavramları ile ilgili farkındalıklarını geliştirecek, sanat yoluyla yaratıcılık, sorumluluk, iletişim, takım çalışması gibi yaşam becerilerinin güçlendirilmesine destek olacak bir eğitim programı planlanıyor.

Bu kapsamda Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki Yahya Kemal İlkokulu'na konuşlandırılan eğitim tırının açılışı MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu ve TEGV Üst yönetiminin katılımıyla gerçekleştirildi.

- "24-25 bin çocuğumuza bu eğitimleri ulaştırmayı hedefliyoruz"

MediaMarkt Türkiye CEO'su Faruk Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

MediaMarkt ailesi olarak afet bölgesindeki yaraların sarılması amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Kocabaş, bu kapsamda 4 gezici eğitim tırı hazırladıklarını ve bu tırların 4 yıl boyunca afet bölgesindeki illeri ziyaret edeceğini belirtti.

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı iş birliğinde gezici eğitim tırlarında bilim, sanat ve kodlama eğitimlerinin verileceğini ifade eden Kocabaş, "Amacımız Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı yanında burada çocuklarımızın becerilerini yükseltmek, çocuklara yeni bir dünya açabilmek. Teknolojiyi tanımalarına ve sevmelerine yardımcı olmak. Onlara yaşadıkları travmanın atlatılmasında bir nebze katkıda bulunmak. Bu tırların kapasitesi yıllık 1500 öğrenci seviyesinde. Böyle olunca yıllık 6 bin, 4 senede 24-25 bin çocuğumuza bu eğitimleri ulaştırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

MediaMarkt Türkiye Operasyondan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Hulusi Acar da bu zor dönemde çocukların daha sağlam adımlarla ilerleyebilmesi adına "TEGV" ile "Eğitimle Daha İyiye" projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Acar, "Projemizin sadece bireysel değil, toplumsal dönüşüme de öncülük etmesini hedefliyoruz. Çocuklarımızın bu eğitim birimlerinde kazandığı bilgi, beceri ve değerler, onları yalnızca bireysel başarılara değil, toplumsal başarılara da taşıyacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Sait Tosyalı ise 1995 yılından itibaren 3 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sunduklarını ifade etti.

6 Şubat felaketinden sonra afet bölgesindeki çocukların yanlarında olduklarını ifade eden Tosyalı, öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunan MediaMarkt ailesine teşekkür etti.