Özel, CHP’de bir heyecan olduğunu dile getirerek, “Bu heyecanın adı parti içi demokrasi. Bu partinin her bir delegesi, kendi aklı olan, vicdanı olan, hiçbir kimsenin emir komutası altında olmayan, doğruya karar veren insanlardır. Diğer partilerde ya genel başkana rakip çıkmaz, ya rakip çıkarsa onu partiden atarlar. CHP’nin diğer partilerden farkı parti içinde demokrasi olmasıdır.” dedi.

“Örgütün yalnız bırakılmadığı bir sürece ihtiyaç var”

Değişimin Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi diye ifade ettikleri bir tutum belgelerinin olduğunu belirten Özel,  “Tutum belgemiz herkes tarafından uzun süre beklenen, 60 sayfalık, her bir kelimesi üzerinde çalıştığımız ve arkasında durduğumuz, Türkiye’nin sorunlarını gören, partinin ne yapması gerektiğini gören, iktidarda nasıl davranılacağını anlatan yol haritamızdır. Örgütün yalnız bırakılmadığı bir sürece ihtiyaç var. Bir kişinin verdiği karar doğru olsaydı, Türkiye bu halde olmazdı. Bu kadar sığınmacı sorunumuz, yoksulluk sorunumuz olmazdı.” şeklinde konuştu.

“Vefalı ve çalışkan bir tutum sergileyeceğiz”

Özel, CHP olarak kimseyi kaybetmeyeceklerini, bundan sonraki süreçte birlikte hareket edecekleri bir dil kullandıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Geçmişte bazı kötü örnekleri oldu. Genel Başkanımıza karşı AK Parti’nin ağzıyla eleştiriler yöneltildi. Biz o değiliz, biz Cumhuriyet Halk Partisinin evladıyız. Partiyi 6 Kasım günü devraldığımızda hem vefalı, hem çalışkan bir tutum sergileyip önümüzdeki yerel seçimlerde partiyi hem ayağa kaldırmak hem eldekileri muhafaza etmek, hem yenilerini eklemekle ilgili bir iradenin sahibiyiz.”

“Bu partide omuzları kaldırmamız lazım”

Bundan sonraki süreçte birlikte olacaklarını ve çok çalışacaklarını söyleyen Özel, şu ifadeleri kullandı:

6 Kasım gününden itibaren 81 ilimizde Cumhuriyet Halk Partisi, bir düğün evinin ertesi günkü mutluluğuna kavuşacak. Küskün gençler, moralsiz esnaflar, çaresiz çiftçiler, işsiz kalmış, yoksul kalmış emeği sömürülenler hepimizi gözümüzün içine bakıyor. Bizim bu partide omuzları kaldırmamız lazım. Bu parti değişti dememiz lazım. Partinin gençleştiğini, çalışacağını, güçleneceğini ve başaracağını insanlar ümit ediyor. Bu ümidi yaratmamız lazım.”

Hibya Haber Ajansı