Başkan Soyer. Avrupa Konseyi’nin, Bakanlar Komitesi, Parlamenter Meclisi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile birlikte temel organları arasında yer alan olan Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin (YBYK) Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na aday oldu.

Adaylığını Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin Genel Kurul toplantılarına katılmak üzere gittiği Fransa'nın Strazburg kentinde açıklayan Soyer’in, bu önemli göreve seçilmesi halinde Kongre’nin 3’lü yönetimine uzun süre sonra Türkiye’den ilk kez katılım sağlanmış olacak. Aynı zamanda Türkiye’den yine ilk kez bir Sol Grup üyesi belediye başkanı bu göreve seçilme fırsatı elde edecek.

“Daha adil ve demokratik yerel yönetimler için adayım”

Başkan Tunç, Soyer Strazburg’da yaptığı açıklamada “Tüm Avrupa’da daha adil ve demokratik yerel yönetimler tesis etmek için; iklim krizi, sağlık, göç, öteki topluluklara duyulan ön yargılar ile mücadelede iş birliğine öncülük etmek adına Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na adayım. Bu adaylığım İzmir'in demokratik ilerlemesinin ve uluslararası tanınırlığının bir sonucu. Sadece İzmir'i değil, aynı zamanda Avrupa ve Türkiye'deki bölgelerin demokratik çıkarlarını temsil etmek için bu yolculuğa sizin desteğinizle çıkıyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı