WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Türkiye'nin ilk uydu kuluçka merkezi ″Cube Beyoğlu″ ocakta açılıyor

Teknopark İstanbul ve kuluçka merkezi Cube Incubation'un girişimcilik ekosistemindeki tecrübesi ve güçlü akademik kurumların desteği sayesinde girişimcilik ekosistemine yeni bir soluk getirecek

Türkiye'nin ilk uydu kuluçka merkezi ″Cube Beyoğlu″ ocakta açılıyor
Paylaş:

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin ilk “uydu kuluçka merkezi” Cube Beyoğlu, Teknopark İstanbul ile Beyoğlu Belediyesi ortaklığında Ocak 2023’te açılıyor.

Teknopark İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nin de katılımıyla gerçekleştirilen törenle, Beyoğlu Uydu Kuluçka İş Birliği Protokolü imzalandı.

Cube Incubation merkezinde gerçekleşen imza törenine, Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan ve Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu’nun yanı sıra, Beyoğlu Belediyesi Başkanı Haydar Ali Yıldız, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök katıldı.

Verilen bilgiye göre, Teknopark İstanbul’un şehir merkezindeki faaliyetlerinin merkezi olacak Cube Beyoğlu, Türkiye'nin ilk uydu kuluçka merkezi olma niteliği taşıyor.

Teknopark İstanbul ve kuluçka merkezi Cube Incubation'un girişimcilik ekosistemindeki tecrübesi ve güçlü akademik kurumların desteği sayesinde girişimcilik ekosistemine yeni bir soluk getirecek.

İstiklal Caddesi, Mis Sokak’ta önümüzdeki ay açılması planlanan 5 katlı Cube Beyoğlu’nda yapay zeka, dijital sanat, simülasyon, oyun, artırılmış gerçeklik, VR ve mobil uygulama tematik alanlarına yoğunlaşılacak.

Ayrıca, Cube Incubation destekleri ile girişimcilere yönelik 7/24 açık modern çalışma alanları, eğitim ve etkinlikler, mentorluk, akademik ve teknik danışmanlık, teknik ve girişim analizleri, yatırımcı ve firma görüşmeleri, veri tabanlarına erişim, TTO destekleri ile teknopark vergi avantajı gibi birçok imkan sağlanacak.

- "Oyun teknolojisinin merkezi olacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, "Yüksek teknoloji odaklı yenilikçilik faaliyetlerinin cazibe merkezi olma hedefimiz doğrultusunda hayata geçecek olmasından büyük heyecan duyduğum Cube Beyoğlu, Türkiye'de bir ilk olması açısından da önemli. Burada girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için çalışmalar yürütülecek. Örneğin, oyun teknolojisiyle ilgili konular Cube Beyoğlu'nda planlanacak." ifadelerini kullandı.

Projenin ev sahibi Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, gençler için 100. Yıla Yakışır Beyoğlu mottosuyla projelerini gerçekleştirdiklerini ve planladıklarını aktardı.

Yıldız, "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Milli Mücadele’nin adını taşıyan İstiklal Caddesi’nde bir ilki daha gerçekleştirmenin ve gençlerimizin hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Burada gençlerimiz yarının dünyasına hazırlanacaklar ve yarının dünyasında Türkiye’yi daha güçlü yapmak için eğitim görecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.