ANKARA (AA) - Toroslar EDAŞ, Gaziantep'te kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında yılın 9 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini hız kesmeden sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, insan odaklı çalışma anlayışıyla hareket eden Toroslar EDAŞ, elektrik dağıtımını dijitalleşme odaklı projeler ve yatırımlarla gerçekleştirdi.

Toroslar EDAŞ, Gaziantep'te hizmet verdiği 10 bin 135 trafo ve 24 bin 661 kilometre hat uzunluğunda yaklaşan kış koşullarında da sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmaları yürüttü.

Gaziantep için Şahinbey, Şehitkamil, Oğuzeli, Araban, Yavuzeli, Nizip, Karkamış, Nurdağı ve İslahiye'de 4 bin 349 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Toroslar EDAŞ ekipleri, bölgede 75 pano ile 45 trafo ve 220 dağıtım merkezi bakımını tamamladı.

Öte yandan, Gaziantep'te hizmet verdiği 882 binden fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 4 bin 535 kilometrelik yeni yer altı hattı tesis eden Toroslar EDAŞ ekipleri, kentte 2 bin 108 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı. Ayrıca yeni 387 elektrik panosu ve 166 trafo merkezi montajı da tamamlandı.

Söz konusu bakım, onarım ve yatırım rakamları ile Toroslar EDAŞ, yılın 9 ayında koymuş olduğu hedefleri başarıyla gerçekleştirdi.