İSTANBUL (AA) - Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, tasarruf finansman sektörünün vatandaşları konut sahibi yapmaya devam ettiğini bildirdi.

Eyüp Akbal, yaptığı yazılı açıklamada, TCMB Konut Fiyat Endeksi'nin (KFE) ağustosta önceki aya göre yüzde 5,5 artarak 1043 seviyesine ulaştığını, KFE'nin ağustos itibarıyla yıllık bazda yüzde 90,3 arttığını belirtti.

Konut fiyat artışlarının yüksek seviyelerde seyrettiği bu süreçte, faaliyet gösterdikleri tasarruf finansman sektörüne çok iş düştüğünü kaydeden Akbal, "Ortaya koyduğumuz alternatif finans modeliyle Türkiye'nin 81 ilinde tüm insanımızı konut sahibi yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Akbal, konut fiyatlarındaki artışın, kredi faiz oranlarının yüksekliğinin ve krediye ulaşımın zorlaşması gibi etkenlerin, insanların ev alma hayallerini de ertelediğini kaydederek, şu açıklamalarda bulundu:

"Ancak Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu olarak, geliştirdiğimiz kampanya ve ürünlerle hem konuta erişimi kolaylaştırıyor hem de ülke ekonomisinin çarklarını hızlandırmaya devam ediyoruz. Dayanışma ekonomisiyle her koşulda konuta ulaşmak mümkün. Bu modelde herkes ekonomik güçleri dahilinde bir araya geliyor, birikimler ortak bir yerde toplanıyor ve kişiler birbirlerine verdikleri destekle konut sahibi olabiliyor. Faizsiz, kredisiz ve tercihe göre peşinatsız da olan dayanışma ekonomisinde kişilerin kendi ekonomik güçlerine göre taksitleri ve ödeme tutarlarını belirleme fırsatları olduğu için ev almak hayal değil."

Akbal, bu sistemde konut fiyatının üst sınırının 10 milyon TL'ye çıkartılması gerektiğini bildirdi.