Karal, “Kendi hukuk sistemiyle kavgalı olan bir ülke ne kadar yol alabilir? 104 bin kişinin diplomasının yok sayılması, itibarsızlaştırılması, bu şekilde zulme maruz bırakılması kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal Milletvekili Hasan Karal, Parti Genel Merkezi’nde Diploma Denklik Mağdurları Derneği Başkanı Ahmet Özdemir ve yaklaşık 60 dernek üyesi ile bir araya geldi. Dernek Başkanı Özdemir, görüşmede derneğin faaliyetleri hakkında Milletvekili Karal’a bilgi verdi.

‘Dünyanın neresinde olursa olsun, üniversite mezunu, üniversite mezunudur’

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, kendisinin de yurt dışında üniversite bitirdiğini ve birçok haksızlığa şahit olduğunu vurguladı. Bu konunun çözümü için yıllarca mücadele ettiklerini belirten Karal, “Siz, Türkiye’de hak, hukuk, adalet, kalkınma anlayışıyla yola çıkan bir siyasi partinin evrildiği bu noktada, yola çıkış gayelerini unutmasından dolayı ortaya çıkan mağduriyetin kurbanlarısınız. Bütün bu mağduriyetleri, haksızlıkları, hukuksuzlukları bertaraf edebilmek için kurulan AK Parti’nin geldiği nokta, maalesef bu. Bu bir defa ne kadar ilkel bir anlayış. Yani üniversite evrensel bir kavramdır. Dünyanın neresinde olursa olsun, üniversite mezunu, üniversite mezunudur. Devletin kendisinin tanıdığı, hak verdiği, onayladığı, kendi evladını, vatandaşını, kendi öğrencisini yabancı gibi görüp, onu dışlaması tamamen bir hukuksuzluk örneğidir. Sizin bu konularınız inşallah çözülecektir, peşini bırakmamak lazım, mücadeleyi devam ettirmek lazım.” şeklinde konuştu.

 

Hibya Haber Ajansı