Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Organize Sanayi Bölgesi’ni 15 Temmuz Şehitler Bulvarı, Eskişehir Bağları ve Mehmet Özhaseki Bulvarı üzerinden Talas’a bağlayacak ana arterlerden biri olarak projelendirilen toplam 12 kilometre uzunluktaki 15 Temmuz Bulvarı’nın yapım çalışmaları çerçevesinde asfaltlama çalışmalarına başladı.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 15 Temmuz Bulvarı’nın Hacılar yolu Eskişehir Bağları arasındaki kısımda altyapısı tamamlanarak asfalt serim işlemine başlanan yolda incelemelerde bulundu.

70 milyon TL’lik bir ulaşım yatırımı daha

Büyükkılıç, çalışma maliyetinin 70 milyon TL olduğuna dikkat çekerek, “Adeta şehrin her tarafını bir ağa dönüştüren kaliteli, epeyce maliyeti olan sırf 15 bin tona yakın asfaltıyla, 9 bin metre altyapı borularıyla su, yağmur suyu, aydınlatma, Telekom, yaya yolları, bisiklet yolu, maşallah tam standartlara uygun bir ana arterimiz. Hacılarımızı da rahatlatacak olan önemli bir ana arterimiz şehrimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Hesapladığımızda 70 milyon TL civarında bir rakama ulaşıyor kamulaştırma hariç.” dedi.

Hibya Haber Ajansı