Büyükşehir Belediyesi AFAD Akrediteli Kentsel Arama Kurtarma Ekipleri kurmak için iştiraklerinin personeli ve bünyesindeki personeline arama kurtarma eğitimleri düzenledi. Bu eğitimde İlk Yardım Eğitimi, İnsani Yardım Eğitimi, İtfaiye ile Yangın Eğitimi ve Arama Kurtarma Eğitimi verildi.

Eğitim sonrasında ilk grup olan ve Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin sporcu gençlerine yönelik AFAD, İtfaiye, Büyükşehir Afet Ekipleri ile enkazda arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. 

Başkan Büyükkılıç, asrın felaketi 6 Şubat depreminden sonra kurumların ve toplumların daha duyarlı davrandıklarını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’nde bu tür çalışmalarla sıkıntıların en az olması için gayret göstereceklerini dile getirdi.

“Toplumda halka halka yayılacak”

Afet bilincini toplumda daha da fazlalaştırmak için gayret ettiklerini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu:

“Bizim her an her şey olacakmış gibi hazır olmamız gerektiğinin farkındayız. AFAD İşlerimizin değerli müdürüne teşekkür ederken, AFAD İşleri Daire Başkanımızın da bu tür yaklaşımlarla Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde akredite bir ekip oluşturma gayretini de takdir ediyoruz. İnşallah dayanışmak suretiyle bu çalışmaları yapacaksınız. Sonra akredite bir kuruluş olarak inşallah hizmet edeceğiz, dua alacağız, canları kurtaracağız. Sıkıntıların en az olması için kurslar vereceğiz. Toplumda halka halka yayılacak.”

Hibya Haber Ajansı