DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, kitap okumayı ve şiir yazmayı sevenlere yönelik olarak hizmete açtığı Edebiyat Parkı'na vatandaşların ilgisi artıyor.

Yenişehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, merkez Yenişehir ilçesi Üçkuyu Mahallesi'nde 5 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen Edebiyat Parkı'nda, ağaçlarda ve aydınlatma direklerinde Diyarbakır şairlerin ve yazarların sözlerini içeren banklar, oyun alanları, kamelyalar, yürüyüş yolları, oturma alanları, sokak hayvanları besleme noktaları yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, edebiyat, kitap ve şiir severlere yönelik olarak, hizmete sundukları Edebiyat Parkı'na ilginin fazla olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Şairler ve edipler şehrine yakışır bir merkez oluşturduklarını ifade eden Beşikci, şunları kaydetti:

"Herkesin gönül rahatlığıyla geleceği ve vakit geçireceği bir alanı Diyarbakırlı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Özellikle Edebiyat Evimizde ders çalışan öğrencilerimizi gördüğümüzde mutluluğumuz artıyor. Çünkü gelecekle ilgili olarak büyük hayalleri olan çocuklarımıza katkıda bulunuyoruz. Onların rahat bir ortamda ders çalışmalarına imkan sağlamış oluyoruz. Eşsiz kütüphanesi olan Edebiyat Evinde öğrencilerimiz, evlerindeki rahatlığı hissediyorlar."