İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cumhuriyetin 100. yılını 29 Ekim Pazar günü Maltepe Etkinlik alanında etkinliklerle kutlayacak.

29 Ekim Pazar günü Maltepe Etkinlik Alanında gerçekleştirilecek 100. yıl kutlamaları programın detayları ise şu şekilde:

100 yılın kutlamasına özel gösteri

Yüzyılın kutlamasına özel hazırlanan 100. yıl özel gösterisinde, Haluk Bilginer’in seslendireceği temsili Cumhuriyet ağacı, bir kız çocuğu ile yolculuğa çıkarken 40 dakika sürecek bu özel gösteriye, yurtdışından gelen hava ve yer akrobatları eşlik edecek. İtalya’dan gelen uçan balonlu akrobasi ekibi, Türkiye’nin her şehrini temsil eden 81 halk oyunları dansçısı ile aynı sahnede buluşacak. Zeybekler, modern dans ekipleri, tiyatrocular, Piyanist İlyun Bürkev ve Sıla ve Edis dahil olmak üzere 210 kişi sahne alacak. Hayallerinin peşinden giden kız çocuğunu, jimnastik sporcusu Doğa Kale canlandıracak.

16 metrelik dev çınar

Cumhuriyetin 100. Yılı gösterisine özel olarak tasarlanan 150 metrelik görkemli sahnede, bazıları yine yurtdışından bu gece için özel getirilen en son teknoloji görüntü, ses, ışık, pyro ve otomasyon ekipmanları kullanılacak. Sahnenin ortasında ise 16 metre yüksekliğinde Cumhuriyet çınarı yer alacak.

İskender Paydaş yönetimindeki 60 kişilik orkestra ve 40 kişilik koro ile birlikte sahneye sırasıyla Duman, Kubat, Edis, Sıla ve Zülfü Livaneli çıkacak. Yer yer düetlerinde yer alacağı konserler, 3 saat kesintisiz sürecek. Maltepe’ye gelemeyen milyonlar, tüm gösteri ve konserleri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB sosyal medya hesaplarından da canlı takip edebilecek. Türkiye’nin en büyük sahnesindeki görkemli kutlama, 20 farklı kamera ile canlı yayınlanacak.

Hibya Haber Ajansı