Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100. yıl onuruna düzenlediği etkinlikler devam ediyor.  Bu kapsamda Büyükşehir Gençlik Merkezi gönüllülerinden oluşan Gençlik Korosu,  Boğaziçi ve ODTÜ Mezunlar Koroları ile birlikte 100. Yıl Cumhuriyet Konserinde buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konsere Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci, bürokratlar ve Eskişehirliler katıldı.

Büyük ilgi gören konserin orkestra şefliğini Mahmut Abra ve İsmail Işık yaparken Tuncay Kurtoğlu ve Ayşen Zülfikar ise solist olarak sahne aldı.

Türk Halk Müziğinin seçkin ve çok sevilen türkülerinden, “Ankara’nın Taşına Bak, Yemen Türküsü, Çalın Davulları” ile Mahmut Abra’nın “Umut Marşı ve Yüzyılın Çağrısı” gibi çok sayıda eserin seslendirildiği gecede Onuncu Yıl Marşı ile coşku zirveye çıktı.

Koroların muhteşem performansı izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlanırken, konser sonunda Başkan Büyükerşen konserde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı