Şehir Tiyatroları Gençlik Sahnesi 8. tiyatro kursu için başvurular geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. 18-25 yaş arası gençler için düzenlenen ve 100’ün üzerinde başvurunun olduğu seçmelerde, 11 genç tiyatro sever, kursiyer olmaya hak kazandı.

Ücretsiz olarak yürütülen ve Turgut Özakman Sahnesi’nde tanışma dersleri ile başlayan eğitimler, Şehir Tiyatrosu sanatçıları, Ercüment Yılmaz, Pınar Bekaroğlu, Özlem Baykara, Sibel Arıcan, Özlem Akdoğan, Berkay Akın ve Mete Ayhan’ın yanı sıra şan ve müzik eğitmeni piyano sanatçısı Özgecan Üçkaya tarafından sürdürülüyor.

Türk Tiyatrosuna yeni isimler kazandırması ve Eskişehir Şehir Tiyatrolarına alt yapı desteği sağlaması amaçlanan kurs süresi boyunca “Temel Oyunculuk, Ses Konuşma, Şan, Solfej, Doğaçlama, Tiyatro Tarihi” ve benzeri temel eğitimler verilecek ve farklı atölyeler gerçekleştirilecek.

Kasım ayının ilk haftası yoğun bir ders programı ile başlayacak olan Şehir Tiyatroları Gençlik sahnesi tiyatro kursu 7. ve 8. Dönem kursiyerleri tanışma dersinde bir araya geldi ve sezon sonuna kadar eğitimlerine aralıksız devam edecek.

Hibya Haber Ajansı