İstanbul’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde düzenlenen kutlamaya Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, SEY Vakfı Onursal Başkanı Semra Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Begüm Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ve çok sayıda veli katıldı.

“Cumhuriyet değerlerinden taviz vermeyiz”

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın kuruluşundan bu yana geçen 55 yılda Cumhuriyet değerlerinden asla taviz vermediklerini belirterek, “Çocuklarımızın yüzlerine baktıkça ışıltılarını görüyorum ve Cumhuriyet’in emin ellerde olduğunu bir kez daha anlıyorum” dedi. Enver Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hepimizin temel görevi Cumhuriyet’i korumak ve kollamak. Ben bu sorumluluğu omuzlarımda hissediyorum çünkü eğitimciyim. Sizler çok değerli gençlerimizi, çocuklarımızı bizlere emanet ediyorsunuz. Emanet edebilmek, güvenmeyi gerektirir. Bizler de her zaman bu emaneti, ilimin ve bilimin ışığında yetiştirme gayreti içindeydik, bundan sonra da öyle olacak. Eğitim ne kadar iyi ve mükemmel olursa Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet düzeyine ulaşmış oluruz.”

Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde düzenlenen 100. Yıl Konseri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın tüm salon tarafından söylenmesinin ardından, Bahçeşehir Koleji’nin Türkiye’nin dört bir yanındaki kampüslerinden Ankara’ya doğru yola çıkan 1923 metre uzunluğundaki Türk bayrağına da ev sahipliği yaptı.

Bayrak, salonda öğrenciler tarafından omuzlarda taşındı. Dev Türk bayrağının öğrenciler tarafından Ankara’ya doğru yola çıkmasıyla salonda coşku artarken Gençlik Marşı’nın söylenmesiyle izleyiciler de öğrencilere eşlik etti. Tiyatro sanatçısı Cem Kurtoğlu’nun anlatımıyla gerçekleşen etkinlikte 100. yıla özel üç boyutlu dijital efektlerin kullanıldığı hologramik açılış gösterisinin yanı sıra öğrencilerin yaptığı canlandırmalar izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Cumhuriyet kuruluş öyküsü “Çanakkale Bizim”, “Geldikleri Gibi Giderler”, “İlk Kurşun “, “Mustafa Kemal Samsun’da “, “Vatan Bir Bütündür”, “İlk Meclis”, Kuva-yi Milliye”, “İlk Hedefiniz Akdeniz”, “En Büyük Eser” başlıklı gösterilerle anlatıldı.

470 kişilik öğrenci korosunun seslendirdiği marş ve türkülere tüm salon eşlik etti.  Öğrencilerin folklor ve dans gösterilerinin büyük beğeni topladığı gecede Türk Halk Müziği’nin ustalarından Ümit Tokcan, BAU Konservatuvar Müdürü Erman Türkili, Elif Gökçe Türkili ve Soner Arıca sahne aldı. Arıca, sözü ve müziği kendisine ait 100. Yıl Marşı’nı, dev öğrenci korosuyla birlikte seslendirdi.

Hibya Haber Ajansı