İspanya'nın Valensiya şehrindeki Ricardo Tormo Pisti'nde sezon öncesi testlerinde tanıtılan Maserati Tipo Folgore, 9. sezonun kanıtlanmış üst düzey yarış teknolojisini yeni bir estetik anlayışla birleştirerek Maserati’nin motor sporlarındaki mirasını ve yenilikçi elektrifikasyon yolculuğunu temsil ediyor.

Maserati'nin yüzde yüz elektrikli serisini ifade eden Maserati Tipo Folgore, markanın motor sporlarındaki yeni çağını temsil etmek için geçmiş ve gelecek arasında mükemmel bir köprü kuruyor. Maserati Tipo Folgore, Maserati'nin stratejik planlarının ve inovatif yapısının mükemmel bir yansıması olarak ortaya çıkıyor.

Yeni Maserati Tipo Folgore, Maserati'nin yeni nesil elektrikli otomobillerinin karakteristik tonunu betimleyen ve 2030 yılına kadar tüm ürün gamını temsil edecek olan Rame Folgore renk detaylarını barındırıyor. İkonik mavi tonuna sahip Maserati Tipo Folgore'nin 10. sezon görünümü, markanın Formula E yarışlarındaki duruşunu temsil ederken, bakır detayları ise geleceğin rengi olan Folgore'yi işaret ediyor.

Trident'in 66 yıl önce Formula 1'de yarışmasından bu yana Formula E'nin 9. Sezonu’nda ilk kez gridde yer alması, İtalyan markanın Dünya Şampiyonasında tek koltuklu yarışlara dönüşünü müjdeledi. Maserati, Formula E serüveninde iki pole pozisyonu, dört podyum, Jakarta'da elde edilen 1957 Almanya Grand Prix'si başta olmak üzere bir çok zafere imza attı.

Formula E'nin çığır açan Gen3 paketini barındıran Maserati Tipo Folgore, bugüne kadar elektrikli bir araç olarak Dünya Şampiyonası'nda yarışan en hızlı ve enerji anlamında en verimli araç olarak göze çarpıyor.

350kW güç çıkışı ile araç 200mph'den fazla azami hıza sahipken, 600kW rejeneratif frenleme kapasitesi ile yarışlar sırasında kullanılan tüm enerjinin yüzde 40'ının regen kaynaklı olmasını sağlıyor.

Yol yarışı teknolojilerin geliştirilmesi sayesinde Formula E ve Maserati MSG Racing, pistteki yeniliklerin otomotiv sektörüne aktarılmasında ve Maserati’nin elektrifikasyon yolculuğunda kritik bir rol oynayacak.

Japonya'nın Tokyo kentinde düzenlenecek yeni yarış da dahil olmak üzere 17 turdan oluşan Formula E'nin 10. sezonu; serinin bugüne kadarki en büyük sezonu olacak. Yarış, sezon öncesi testlerin tamamlanmasının ardından 13 Ocak 2024'te Mexico City'de başlayacak.

Hibya Haber Ajansı