İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İİT 12. Enformasyon Bakanları Konferansı Dönem Başkanı Altun, teşkilat üyesi ülkelerin enformasyon bakanlarına, Filistin'e yönelik saldırılar ve dezenformasyon kampanyalarını konu alan bir çağrıda bulundu.

Mektubunda, Türkiye'nin, İsrail'in Filistin halkına yönelik devam eden askerî saldırısını kınadığını ve daha fazla can kaybının önlenmesi için koşulsuz ateşkes çağrısında bulunduğunu hatırlatan İletişim Başkanı Altun, Filistin halkının haklarını destekleyerek İİT İcra Komitesi Olağanüstü Toplantısı'nda ortaya konan beyanı yinelediklerini belirtti.

Uluslararası medya kuruluşlarının saldırılara ilişkin insan hakları ihlalini aklama çabalarını şiddetle reddettiklerini vurgulayan İletişim Başkanı Altun, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gerçeklerin bulanıklaştığı ve yaygın dezenformasyonun kamuoyunu yanlış yönlendirdiği bu süreçte, İİT üyesi ülkelerin enformasyon Bakanlarına, Filistinliler’e karşı ayrım gözetmeksizin yapılan saldırılara yönelik dezenformasyonla mücadele için ortak çabalarımızı arttırma çağrısında bulunuyoruz. Dünya, Filistin'de yaşanan insani trajediyi görmezden gelemez. Ortaya koyacağımız ortak çaba, uluslararası toplumun dikkatini bu konuya çekebilmemiz için büyük önem taşımaktadır. Türkiye, İslam dünyasının Filistin davasını destekleme ve sivillere yönelik barbarca zulmü sona erdirme çabalarını memnuniyetle karşılamaktadır. İsrail'in zulmüne uluslararası toplum tarafından gösterilen güçlü tepki, konuya ilişkin farkındalığın arttırılması açısından önemlidir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cidde'de gerçekleştirilen İİT İcra Komitesi Olağanüstü Toplantısı'nın, İsrail'in artan zulmü karşısında İslam dünyasının kararlılığını somut bir şekilde ortaya koyduğunu belirttiğini anımsatan İletişim Başkanı Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrıca El-Ahli Arab Hastanesi'ne yapılan son menfur saldırının insanlığa karşı suç teşkil ettiğini vurgulayarak insani ateşkes çağrısında bulunduğunu ifade etti.

 

Hibya Haber Ajansı