ADIYAMAN (AA) - Uluslararası Rotary Afet Fonu'ndan Adıyaman Süt Üreticileri Birliğine bir traktör ve silaj makinesi hibe edildi.

Uluslararası Rotary 2430. Bölge Federasyonu ile Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü işbirliğinde yürütülen çalışma kapsamında Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine bağlı Belören Beldesi'nde düzenlenen etkinlikte, çiftçilerin kullanımına sunulmak üzere traktör ve silaj makinesinin hibesi gerçekleştirildi.

Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, törendeki konuşmasında, depremin ilk gününden bu yana Nemrut Rotary Kulübü'nün desteğinin devam ettiğini belirterek, yardımlara katkı sunanlara teşekkür etti.

Adıyaman Süt Üreticileri Birliği Başkanı Özkan Kılınç ise birliğe bağlı bulunan 350 çiftçinin hibe edilen traktör ve silaj makinesinden faydalanacağını kaydetti.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Mehtap Binzet de deprem bölgesine yardımlarının süreceğini belirterek, "Hibe ettiğimiz traktör ve araç gereçlerle mazot ve şoför desteği birlik tarafından karşılanmak suretiyle üreticilerimize destek sağlayacağız. Umarım çiftçimiz ve üreticilerimiz için bereketli ve hayırlı olur." diye konuştu.