Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2006 yılında 5 kurs merkezinde ücretsiz sanat ve mesleki eğitim kurslarıyla eğitim yolculuğuna başlattığı Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), bugün 13 ilçedeki 25 farklı mekanda 541 farklı branşta yılda yaklaşık 18 bin kursiyerin eğitim aldığı dev bir kuruma dönüştü. Planlı eğitimlerin yanında düzenlendiği atölye çalışmalarıyla da vatandaşlara yeni ufuklar açan BUSMEK, yoğun ilgi gören yemek ve pasta alanlarındaki branşların eğitiminin verildiği Yeni Karaman Kurs Merkezi’nin mutfağını sil baştan yeniledi. Daha profesyonel hale gelen mutfaktaki eğitim çalışmalarının daha fazla kişiye ulaşması için rutin eğitim çalışmalarının yanında atölye çalışmaları da düzenleniyor.

Aşçılık ve pastacılık alanında 30 Ekim – 05 Kasım tarihleri arasında Yeni Karaman Mesleki Eğitim Merkezi’nde 1 gün boyunca 09.00-16.00 saatleri arasında verilecek eğitimlerin aşçılık bölümünde katılımcılar pizza yapımı, Gaziantep mutfağı, taze makarna yapımı, Bursa mutfağı, suşi yapımı, zeytinyağlılar ve mezeler ile sokak lezzetlerini yaparak öğrenecek.

Atölyelerin pastacılık bölümünde ise, yaş pasta yapımı, sütlü tatlılar, Fransız tatlılar, çikolata butiği, popüler kurabiyeler, anne çocuk waffle-pancake yapımı (10-15 yaş) ve cupcake-muffin (10-15 yaş) eğitimleri verilecek.

Atölye çalışmalarına katılmak için ön başvurular busmek.bursa.bel.tr adresinden online olarak veya Yeni Karaman Mesleki Eğitim Merkezi’nden yüz yüze yapılabilecek.

Hibya Haber Ajansı