WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Ulaşlar Turizm'den tahsisli sermaye artırımı

İstanbul, 13 Ağustos 2026 (Hibya) — Ulaşlar Turizm Enerji Tarım Gıda ve İnşaat Yatırımları A.Ş, öz kaynaklarını güçlendirmek amacıyla tahsisli sermaye artırımı yapma kararı aldı.

Ulaşlar Turizm'den tahsisli sermaye artırımı
Paylaş:

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamaya göre, 13 Ağustos 2026 tarihli yönetim kurulu kararı doğrultusunda, 150 milyon TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde bulunan 25 milyon 382 bin 175 TL çıkarılmış sermayenin, mevcut ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak nakden 48 milyon TL’ye artırılması planlanıyor.

Sermaye artırımında ihraç edilecek 22 milyon 617 bin 825 TL nominal değerli payların, şirketin hakim ortağı Avrupa Yatırım Holding A.Ş’ye olan nakit borçların ödenmesi amacıyla, muaccel alacakları karşılığında tahsisli olarak ihraç edilmesine karar verildi.

Söz konusu payların halka arz edilmeksizin, Borsa İstanbul A.Ş pay piyasasında toptan satış işlemi yoluyla Avrupa Yatırım Holding A.Ş’ye satılması planlanıyor. Bu kapsamda ihraç belgesinin onaylanması için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurulacak.

Tahsisli olarak ihraç edilecek 22 milyon 617 bin 825 TL nominal değerli C grubu hamiline yazılı payların, şirket sermayesinin yüzde 89,10909’una karşılık geldiği ve borsada işlem gören statüde olacağı bildirildi.

İhraç edilecek payların satış fiyatının, Borsa İstanbul’un Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürü kapsamında belirlenecek baz fiyat üzerinden ve nominal değerin altında olmamak üzere tespit edilmesi kararlaştırıldı.

Şirket ayrıca, ihraç belgesinin SPK tarafından onaylanmasının ardından payların ilgili mevzuatta belirlenen sürelerde satılması amacıyla Kuzey Menkul Değerler A.Ş ile aracılık sözleşmesi imzalanmasına karar verdi.

Tahsisli sermaye artırım işlemlerinin tamamlanması ve gerekli izinlerin alınması için şirket genel müdürlüğünün; SPK, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş, Borsa İstanbul A.Ş, İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş, Ticaret Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlar nezdinde gerekli başvuru ve bildirimleri yapması konusunda yetkilendirildiği belirtildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.