DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da geçen yıl "tacizci" sanılarak darbedilip bıçaklanan ve yaralı halde sokakta gezdirilen Ergün Arslan'ın ölümüne ilişkin 2'si tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar B.E. ve S.D. ile tutuksuz yargılanan sanık E.H.T. hazır bulundu.

Duruşmada, "taciz" edildiği iddiasıyla tanık olarak dinlenen 14 yaşındaki G.S, olayın yaşandığı gün annesinin yengesine şampuan alması için gönderdiğini, sokakta yengesine seslendiği sırada bir çöpçünün kendisine yaklaşarak "terbiyesiz" dediğini ve elindeki telefonu doğrulttuğunu anlattı.

G.S, ifadesinde şunlara yer verdi:

"Ancak ne olduğunu anlamadım. Kameraya mı çekiyor yoksa başka bir şey mi yaptı anlamadım. Ben de korktuğum için eve giderek anneme söyledim. Daha sonra annemle yengemlerin oturduğu mahalleye geri geldik. Annem o kişinin kim olduğunu öğrenmek için bağırdı. Ancak kimse olmadığı için geri döndük. Asıl olayların nasıl gerçekleştiğine dair bilgim yoktur."

G.S'nin annesi N.S. de kızının korkarak eve gelip yaşadıklarını kendisine anlattığı için mahalleye gittiğini, kimseyi göremeyince de geri döndüğünü anlatarak, maktulün öldürülmesine ilişkin bilgisinin olmadığını öne sürdü.

Tutuklu sanıklar B.E. ve S.D, üzerine isnat edilen suçlamaları reddederek, tahliyesini istedi, tutuksuz sanık E.H.T. ise beraat talebinde bulundu.

Maktul Arslan'ın eşi Azize ve kardeşi Süleyman Arslan, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanıkların üzerine isnat edilen suçtan tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme, B.E. ve S.D'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- İstenen ceza

İddianamede, sanıklar hakkında "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası isteniyor.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 3 Nisan 2022'de bir kişinin "mahallede kız çocuğunun fotoğrafını çekerek, taciz ettiği" iddiası üzerine Ergün Arslan bir grup tarafından darbedilip bıçaklanmış, yaralı halde sokakta gezdirilirken hayatını kaybetmişti.