Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda ilçe belediyeleri ve ilgili birimlerin katılımıyla yürütülen çalışmalar kapsamında stadyum ve çevresinde temizlik yapılırken park alanlarında bakım, onarım ve budama çalışmaları gerçekleştiriliyor. İhtiyaç duyulan noktalarda yol yapım çalışmaları da sürdürülüyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Katı Atık Şube Müdürü Mehmet Baran, belediyenin tüm ilgili birimleriyle sahada olduğunu belirterek çalışmaların maç gününe kadar 7/24 esasına göre sürdürüleceğini söyledi.

Baran, “Pazar günü oynanacak Erzurumspor maçı için belediyemiz, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda ilgili icracı birimlerle birlikte seferberlik çalışması yürütüyor. Bu kapsamda stadyumun içi ve çevresi ile park alanlarında bakım, onarım, budama, yol yapım ve temizlik hizmetleri gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Çalışmaların altyapı bölümünde Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ) Kanal İşletme Şube Müdürlüğü ekipleri görev aldı. Ekipler, kanal görüntüleme araçlarıyla stadyumun içi ve çevresindeki hatları kontrol etti.
Belirlenen noktalara kombine vidanjör araçlarıyla müdahale eden ekipler, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları ile yağmursuyu mazgallarında temizlik gerçekleştirdi. Çalışmalarla yağışlı havalarda oluşabilecek su birikintilerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karşılaşma öncesindeki hazırlıkların yanı sıra maçın ardından da stadyum ve çevresinde temizlik çalışmalarını sürdürecek.
Kent genelinde yürütülen “Kolektif emekle temiz kentler” kampanyası kapsamında ise Silvan ve Ergani ilçeleri ile Yenişehir ilçesine bağlı Çelikevler Mahallesi’nde belediye ekipleri ve yurttaşların katılımıyla temizlik ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi.
Hibya Haber Ajansı

