DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitimlerine devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, merkez Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesi'ndeki Engelsiz Yaşam Merkezi'nde, engelli bireylerin sosyal ve eğitsel becerilerini geliştirmek amacıyla sürdürülen çalışmalara birçok yenilik eklendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, engelli vatandaşların aktif bir şekilde topluma kazandırılması için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde aktiviteler ve eğitimlere her geçen gün yeniliklerin eklendiğini ifade eden Beşikci, şunları kaydetti:

"Yaptığımız çalışmalara aileleri de ekledik. Onlara yönelik davranışsal psikoloji eğitimlerine başladık. Deneyimli eğitmenler ve psikologlarımız tarafından özel bireylerimize manevi destek eğitimi, resim alanında; yağlı boya, kara kalem, ahşap boyama, müzik alanında; bağlama, darbuka, koro takım çalışması ve piyano eğitimleri veriyoruz. Bilişim alanında; bilgisayar kullanımı ve temel programları kullanma becerileri eğitimi, grup çalışmaları alanında; tiyatro, takı tasarım, satranç, kanaviçe oya yapma teknikleri, gezi gözlem ile konser etkinlikleri yapıyoruz. Ayrıca özel bireylerimizin manevi hayati için Müftülük ile iş birliği programı ve manevi sohbet etkinlikleri de düzenliyoruz."